Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Ξανά… για την καθαριότητα!

Είναι γεγονός ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχόλησαν την δημοτική αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της ήταν το πρόβλημα της καθαριότητας. Ιδιαίτερα σε ένα Δήμο που η οικονομία του στηρίζεται κατά κύριο λόγο στον τουρισμό και που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, η καθαριότητα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Άλλωστε τα περισσότερα παράπονα που είχαμε ήταν για την καθαριότητα. Η Δημοτική αρχή στα πλαίσια της διαρκούς προσπάθειας για βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, προχώρησε στην ανάθεση μέρους της καθαριότητας σε ιδιωτική εταιρία, όπως ακριβώς κάνουμε και με τους εργολάβους των δημοσίων έργων.

* Πιστεύουμε ότι στους δύο μήνες λειτουργίας τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά αν και υπάρχουν περιθώρια για παραπέρα βελτίωση των υπηρεσιών.
* Οι πολίτες του Δήμου θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μετά από συστηματικούς ελέγχους ως υπηρεσία, οι 47 εργαζόμενοι που απασχολούνται στον εργολάβο καθαριότητας είναι ασφαλισμένοι και αμείβονται σύμφωνα με την εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία.
* Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε οι εργαζόμενοι να μην απολαμβάνουν των δικαιωμάτων τους, όπως αυτά ορίζονται από τις συμβάσεις εργασίας.
* Όμως το να υπάρχει βιομηχανία καταγγελιών σε βάρος της επιχείρησης και σωρεία ελέγχων που δεν δέχεται κανείς άλλος στην περιοχή, δείχνει ότι μάλλον κάποιοι «κρυπτόμενοι», ανησυχούν για το αποτέλεσμα και βγάζουν όλη την εμπάθεια και την μικρότητά τους.
* Η καλή καθαριότητα οφείλεται στη δουλειά ανθρώπων που εργάζονται τόσο στον Δήμο όσο και στον εργολάβο , τους οποίους και ευχαριστούμε για την προσπάθεια τους και το αποτέλεσμα που μας έχουν δώσει.
Άγιος Νικόλαος 9-6-2008 - Γραφείο Τύπου του Δήμου Αγίου Νικολάου